Instituts eficients

El nostre centre entre els primers 26 instituts que el Consell vol que siguen eficients

Placasolar

La Generalitat desenrotlla un projecte pilot en 26 centres per a reduir al màxim el consum d'electricitat

La Generalitat Valenciana vol que tots els centres de secundària de la Comunitat Valenciana siguen eficients des del punt de vista energètic en esta legislatura. De moment ha posat en marxa un projecte pilot en 26 instituts per a reduir al màxim el consum d'electricitat.

El nostre centre és un dels 26 triats per a aplicar este projecte pilot i valorar els resultats d'eficiència energètica, la qual cosa permetrà fer una anàlisi per a implementar estes mesures en tots els instituts de la Generalitat.

S'han instal·lat ja, en cinc centres, llums amb tecnologia LED i sensors que regulen la intensitat de la il·luminació artificial en funció de la quantitat de llum natural i ara es farà en la resta.

Una altra de les mesures és la substitució de calderes de gasoil i gas natural per calderes de condensació. En 2020 es pretén licitar el canvi de les calderes de tots els instituts.

Mesures que coordina la Direcció General d’Infraestructures Educatives de la Conselleria i que tenen com millorar l'eficiència energètica i reduir les emissions de CO2 en l'edificació i en les infraestructures educatives.

La dotació econòmica assignada per la Generalitat és de 4 milions d'euros i està cofinançada al 50% amb el fons FEDER.

Accés a la notícia en Cadena SER