Imprimeix

Visita a IFEMA

Ifema1

Alumnes de primer dels cicles d'Energies Renovables i Manteniment Electromecànic van visitar la Fira de Climatització, Refrigeració i Energies Renovables en IFEMA (Madrid). A més enguany esta fira va coincidir amb la d'Energies Renovables GENERA.

 

L'Empresa Salvador Escoda que subministra material, accessoris i ferramentes de llanterneria, refrigeració, climatització i energies renovables ens va brindar l'oportunitat de realitzar la visita. Esta empresa treballa per tota Espanya i és ben coneguda dins d'estos sectors. Sovint col·labora amb el nostre centre per a presentar algun equip o fer xarrades sobre algun tema referent a fred, climatització o calefacció. Recentment es dedica també al sector de les Energies Renovables, sobretot a la solar tèrmica i a la fotovoltaica.

Per a realitzar la visita eixírem amb un autobús noliejat per l'empresa, acompanyats per personal de Salvador Escoda, instal·ladors i clients. Els nostres alumnes Bernat Escribano, Jorge Justo, Alejandro Tomás d'Energies Renovables, Mohamed Chenmag de Manteniment Electromecànic i el professor Jose Manuel Badenes van tindre l'oportunitat de veure les novetats en equips, materials, i les tendències futures en els sectors de la refrigeració, climatització i energies a nivell comercial, però també a nivell industrial. En concret destaquem els nous equips d'aerotermia, la inclusió de les Energies Renovables en els sectors de la climatització, els nous refrigerants més respectuosos amb el medi ambient, etc.

Ifema2

Quant a la fira GENERA d'Energies Renovables trobem molta oferta relativa a mòduls solars: mòduls de tecnologia de doble cara o bifacials, en els que la cara de baix és també una cèl·lula solar que aprofita la radiació reflectida augmentant notablement el rendiment dels mòduls; mòduls amb tecnologia PERC, en que part de la radiació absorbida i que es perd en una cèl·lula convencional és reflectida novament cap a dins de la cèl·lula gràcies a una capa de material dielèctric entre la capa base de Silici i la capa d'Alumini de baix; a més de panells solars transparents, de capa fina, teules solars, etc. També en bateries, sobretot de les noves de de Liti-ion i d'equips d'autoconsum solar, preparant el personal per a un futur que ja està ací i en el que les Energies Renovables acaparen el paper de protagonista principal.

 

Ifema3

Smart Flower és un seguidor solar que va desplegant els pètals i seguix el sol. En la foscor es plega tot amb un tamany molt reduït i a més els pètals es netegen els uns als altres mentres es pleguen gràcies a uns raspalls que no s'aprecien en la foto.