Estudiants del CIPFP Luis Suñer cursen estudis en Bòsnia i Albània

Foto1 Embassy SarajevoQuatre estudiants del nostre centre realitzen estudis en les Universitats de Tirana i Sarajevo dins del programa europeu Erasmus+.

Des del Centre Integrat de Formació Professional Luis Suñer Sanchis d'Alzira venim participant activament en el programa Erasmus + per a facilitar la internacionalització i, sobretot, millorar l'ocupabilitat dels nostres estudiants.

Comptem amb gran experiència en mobilitats d'estudiants per a pràctiques, en les que els nostres alumnes, tant de Grau Mitjà com de Superior, realitzen i convaliden el mòdul obligatori de Formació en Centres de Treball en països de la Unió Europea. Com a exemple d'això podem dir que en els últims tres anys els nostres alumnes han realitzat mobilitats a França, Irlanda, Itàlia, Regne Unit, Grècia, Bèlgica, Polònia i Alemanya.

Este curs 2019-2020 hem iniciat, en col·laboració amb altres 19 centres d'Educació Superior a nivell estatal, un altre projecte de mobilitats el destí del qual són països associats al Programa Erasmus+ de la zona dels Balcans. Amb el títol de “Millora de l'accés als mercats globals a través de països emergents”, el projecte està enfocat als estudis de Grau superior de Comerç Internacional i al de Transport i Logística.

 

               Foto9 Centros socios

 

La iniciativa ha tingut molt bona acollida entre els nostres alumnes des del primer moment, i quatre d'ells ja estan realitzant estudis des de setembre en universitats de Tirana (Albània) i Sarajevo (Bòsnia). Les seues beques de mobilitat estan finançades per la Unió Europea i cobrixen els seus gastos de viatge, allotjament i manutenció durant 90 dies. Volem destacar que esta és la primera vegada que alumnes de Formació Professional Superior estudiaran i convalidaran diferents assignatures dels seus programes, ja que habitualment les mobilitats Erasmus se centren només en la realització de les pràctiques en empreses obligatòries de final de cicle (mòdul de Formació en Centres de Treball)

En la Universitat CEPS Visoka Skola, Kiseljak, (Bòsnia) es troben les nostres alumnes Esmeralda Gómez (Comerç Internacional) i Grazzia Azorín (Transport i Logística). Viuen a Sarajevo, la capital de Bòsnia Hercegovina i ja han sigut rebudes per l'Ambaixador d'Espanya en eixe país.

 

               Foto1 Embassy Sarajevo Foto2

 

               Foto3 Foto4 de Sarajevo

 
En la Universiteti "Aleksander Xhuvani" d'Elbasan (Albània) es troben Jordi Llàcer i Vicent Albi, ambdós estudiants del Cicle Superior de Transport i Logística. Esta és una xicoteta ciutat molt prop de la capital, Tirana. A part d'assistir a les seues classes i visitar la contornada, Vicent i Jordi ja han pogut fer quelcom de turisme per la veïna Grècia, com es pot veure en les fotos.

              Foto5 de Elbasan Foto6 Elbasan

 

              Foto7 Elbasan a Atenas Foto8 Elbasan

 

Este tipus d'experiències suposen un gran estímul per als estudiants tant a nivell acadèmic com a personal i per això en el futur continuarem participant en el projecte, que per al pròxim curs s'amplia a un tercer país associat, Montenegro.

Així, en els pròxims mesos, dos professors del Departament de Comerç Internacional del CEIPFP Luis Suñer (Miquel Pérez d'Arrilucea i Rosana Marín), es desplaçaran a la Universitat de Podgorica i a la d'Elbasan per a continuar establint acords de col·laboració i conéixer de primera mà el funcionament i els programes d'estudis d'estes institucions.