Visita a Genera 2020

La Fira Internacional d'Energia i Medi Ambient

Foto1

Els nostres grups d’FP de Grau Superior d'Energies Renovables, de Grau Mitjà d'Instal·lacions de Telecomunicacions i de Bàsica d'Electricitat i Informàtica, van visitar la setmana passada IFEMA a Madrid per a assistir a la Fira Internacional d'Energia i Medi Ambient, Genera 2020.

Genera 2020 va mostrar als nostres alumnes les últimes novetats del sector, gràcies a la presència de 241 empreses, de 16 països, sobre energia, tecnologia, panells solars, turbines o bateries

La competitivitat aconseguida per les tecnologies eòlica i fotovoltaica –la primera ha reduït els seus costos en un 70% en els últims deu anys i la segona un 89%– junt amb les subhastes de potència celebrades en 2016 i 2017, han reactivat el sector a nivell nacional fins a uns nivells mai vistos. Fins a novembre de 2019, s'havien instal·lat 4.846 nous megawats renovables, una xifra rècord en la història d'Espanya. Es distribuïxen en 3.110 MW fotovoltaics, 1.634 MW eòlics, 102 MW de biomassa i 38 MW hidràulics. A més, els nous desenrotllaments sorgits de les subhastes de l'any 2017 no tindran incentius econòmics, donada la competitivitat aconseguida per estes tecnologies, i continuaran contribuint a la reducció de preus del mercat elèctric.

A nivell europeu, el marc sobre clima i energia per a 2030 establix un objectiu d'un 32% d'energia renovable. Si a Espanya ens limitàrem a este compromís europeu, hauríem de passar del 14% d'aportació actual anual al 32% en només una dècada. El Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima (PNIEC), el segon esborrany del qual acaba de presentar-se, marca com a objectius per al nostre país el 42% de renovables en 2030 i el 74% d'electricitat. Totes estes metes auguren una dècada d'intensa activitat per al sector. No obstant això, per a assolir els objectius plantejats en el PNIEC, les energies renovables han d'enfrontar-se al repte d'augmentar la seua participació en dos sectors difusos de gran consum energètic: la climatització i el transport, on, de moment, el seu pes és mínim.

       Foto2

Una Jornada Tècnica que els nostres alumnes, així com el seu professorat, van aprofitar al 100% per a veure in situ les innovacions del sector.