Projectes del Centre

El nostre centre participa en els següents projectes:

PROJECTE D'INSTAL·LACIÓ SOLAR FOTOVOLTAICA EN RÈGIM D'AUTOCONSUM 43.2 KWP CIPFP LUIS SUÑER SANCHIS

LOGOS PROJECTE

Cartell del projecte


Valorització energètica d'aigües grises

 LogoMEC logosproyecto

L'aigua calenta sanitària ACS representa el segon consum en importància en els edificis, en els de consum energètic quasi nul ECCN pot ser el primer. A la dutxa s'utilitza el 85% de l'ACS, que és evacuada a l'exterior de les llars a 38º C. Aquesta pèrdua d'energia romanent repercuteix negativament en la despesa que han de suportar les famílies. El mateix ocorre en els edificis públics i en la indústria, on grans quantitats d'energia es perden en els canals de desguàs, depuradores i rius. Cerian Shower pertany a l'Associació Europea de fabricants d'equips recuperadors de calor d'aigua grises i transferirà els seus coneixements de sistemes i equips recuperadors de calor i com aplicar-los en casos reals perquè tant els habitatges, els edificis singulars i indústries, aconseguisquen estalvis en energia per a generar ACS, així com analitzar la gran repercussió a nivell d'emissions de Co2 que es veurà reduïda notablement.
El projecte consisteix a implementar en alguns centres un laboratori d'eficiència energètica, en uns altres, sistemes de fabricació 4.0. També es realitzaran instal·lacions de recuperació en els centres educatius per a reduir consums i emissions. En altres centres s'investigaran els processos de soldadura *laser, fabricació de matrius i sistemes CNC de la indústria 4.0.

Els centres participants són centres integrats de formació professional, que desenvolupen cicles formatius relatius a l'eficiència energètica i a les energies renovables, així com a les instal·lacions de generació de fred i calor utilitzats tant en els habitatges com en les indústries i cicles d'enginyeria de l'edificació. Aquests són: el CIPFP LUIS SUÑER SANCHIS, el CIP VERGE DEL CAMÍ, el Centre Integrat TOLOSALDEA i l'IES BERNAT GUINOVART.

 

Lab remot 4.0

LogoMEC logosproyecto

La Indústria 4.0 ha irromput amb molta força per a provocar l'evolució i digitalització dels processos de fabricació. Incorporar a l'aula les noves tecnologies que s'apliquen en la indústria és una necessitat perquè els professionals isquen òptimament preparats per a la realitat que es trobaran en eixir al món laboral.

Empreses expertes en les tecnologies de la Indústria 4.0 transferiran els seus coneixements als centres participants per a desenvolupar les competències professionals dels seus professors de manera que repercutisca en el desenvolupament de competències dels seus alumnes, a partir d'aquest projecte. Els professors involucrats aniran incorporant en el seu pla docent els continguts didàctics desenvolupats durant aquest projecte mitjançant la metodologia ABP i orientat a reptes.

Cada centre implementarà una cel·la de fabricació avançada basada en Robòtica Col·laborativa (tecnologia protagonista en la Indústria 4.0) amb comunicacions avançades.

S'incorporaran equips que permeten portar una traçabilitat de les dades i el seu processament i, mitjançant una passarel·la IoT (Internet Of Things), es llegiran les dades del PLC i es reportaran una base de dades en el núvol per a poder analitzar-los.

Per al processament de les dades es dotarà d'un IPC (Industrial PC) des del qual es podrà aprofitar els recursos analítics que proporciona el CLOUD COMPUTING.

El sistema serà accessible remotament pels alumnes perquè puguen realitzar pràctiques des de casa, a través d'una comunicació segura per VPN.

També es durà a terme una acció per a promocionar l'accés de la dona a titulacions STEAM.

Els centres i empreses participants són:

 IES José Antonio Cavanilles

  • IES La Torreta
  • Institut Marianao
  • CIPFP Luis Suñer Sanchis
  • ARGOLOGIC (empresa)

Vols conèixer el nostre projecte? Clica en l'enllaç